nieuws

 • Kingsize bedden - Mainport Hotel - Misset Horeca

  misset_horeca_2013-mainport1 misset_horeca_2013-mainport2 misset_horeca_2013-mainport3 misset_horeca_2013-mainport4
 • Herstelhotel Udens Duyn, Uden

  Hotel_Udens_Duyn

  Tegenwoordig ontstaat er een steeds grotere overlap tussen hospitality en de zorg. Deze ontwikkeling is ook terug te zien bij herstelhotel Udens Duyn. Om een totaalbeleving te bieden aan haar gasten was hotel Udens Duyn op zoek naar een luxe hotelbed, maar dan zo aangepast dat deze geschikt is voor het herstel van patiënten. Speciaal voor dit hotel heeft DOUX Luxury & Comfort een boxspringcombinatie van hoge kwaliteit samengesteld.

  De pocketvering matras bestaat uit zeven comfortzones en zelfs de elektrisch verstelbare boxspring heeft een pocketvering interieur. Naast deze hoogwaardige kwaliteit is het bijzondere aan dit bed dat één kant verstelbaar is voor de patiënt en één kant vlak voor eventuele bijslapers. Toch hebben de bedden één uitstraling. Het bed voor de patiënt is voorzien van een topdekmatras van traagschuim en voor de bijslaper is het matras voorzien van het unieke DOUX featherbed. De combinatie van bewezen hotelkwaliteit, prijs en het geboden maatwerk gaf de doorslag voor Udens Duyn om DOUX als leverancier te kiezen. “Het bed is comfortabel voor zowel de herstellende gast als de bijslaper. Zo kan de patiënt herstellen terwijl de partner hem of haar 24 uur per dag kan bijstaan en comfortabel kan overnachten”, zegt Bart Kleiman, oprichter van Doux.

  Slapen op een wolk

  DOUX ontwikkelt al sinds 2006 bedconcepten voor luxe hotels en sinds kort ook voor zorginstellingen. Verschillende luxe hotels gebruiken DOUX bedden en Featherbeds, zodat hun gasten een weldadige nachtrust kunnen beleven. Featherbeds zijn dekmatrassen met een natuurlijke donsveren vulling die zich vormen naar het lichaam. Het vijfsterren hotel Mainport in Rotterdam is het meest recente project waar alle kamers voorzien zijn van een speciaal hotelbed van DOUX.“Een goed bed zorgt voor een onvergetelijke ervaring”, vertelt Kleiman. “Onze bedden zijn samengesteld uit de meest hoogwaardige en duurzame materialen.

  Voor een ultieme slaapbeleving voegen wij ons luxe featherbed als topdekmatras toe. Ons featherbed is een uniek product met een natuurlijke donsveren vulling die zich vormt naar het lichaam. Wat wij vaak horen is dat gasten de overnachting hebben ervaren als slapen op een wolk.

  Ook in herstelhotel Udens Duyn zijn featherbeds als toplaag gebruikt. Zo kunnen gasten optimaal herstellen. Speciaal voor zorghotels en zorginstellingen ontwikkelt de specialist in hotelbedden op dit moment een hoog-laag boxspring die in maart 2014 verwacht wordt. Deze krijgt de uitstraling en het comfort dat bij een hotel hoort. Kleiman: “We ontwikkelen deze bedden vanuit de hotelgedachte, met een featherbed als topdekmatras voor extra comfort.” Wat Kleiman graag wil benadrukken, is dat de producten met de meest hoogwaardige en milieuvriendelijke grondstoffen worden geproduceerd in Europa en dat ze beschikken over alle benodigde kwaliteitscertificaten.

  Udens Duyn bed

  Gasten kunnen voorafgaand aan hun verblijf kiezen of zij op een featherbed of topdekmatras van traagschuim willen slapen. Udens Duyn introduceert daarnaast een ander typisch product uit de luxe hotellerie; het pillow menu. Bij de receptie kunnen gasten via het zogenaamde kussen menu aangeven of zij een hard of zacht kussen wensen, met traagschuim of dons. Zo slapen gasten geheel naar eigen wens ofwel a la carte.

  Direct na de opening bleven al verschillende gasten slapen in het hotel. Zij waren zo enthousiast over hun overnachting, dat er reeds verschillende bedden en featherbeds voor persoonlijk gebruik zijn aangevraagd. Om deze reden heeft DOUX speciaal voor zorghotel Udens Duyn een gastenprogramma ontwikkeld, waarbij gasten een “Udens Duyn bed” kunnen bestellen.

 • Mainport Signature Bed - Vakblad Slapen

  Mainport-signature-bed-vakblad-slapen_1
 • DOUX ontwikkelt Mainport Signature Bed

  Uniek bed bezorgt gasten van vijfsterrenhotel de ultieme slaapervaring

  Op 13 mei opende het vijfsterren Mainport by Inntel Hotels in Rotterdam. Centraal gelegen bij de Erasmusbrug, ademt alles aan dit hotel luxe en comfort uit. Mainport is het derde hotel in Nederland dat zich heeft aangesloten bij het exclusieve Design Hotels™. DOUX ontwikkelde speciaal voor het Mainport een signature bed, dat wat betreft comfort en uitstraling precies aansluit bij de wensen van het hotel.

  Mainport_Signature_Bed__Mainport“Wij willen zowel onze zakelijke als leisure gasten een totaalbeleving aanbieden. Een goed bed speelt daarbij een belangrijke rol”, aldus Simone van der Veen, Rooms Division Manager bij Mainport. Zij heeft samen met haar collega’s veel tijd gestoken in de selectie van het juiste bed. “De manier waarop DOUX het signature bed aan ons presenteerde en de extra service die zij boden, spraken ons meteen aan. Bovendien hebben we het bed persoonlijk uitgetest. Dit gaf de uiteindelijke doorslag in onze keuze voor DOUX.”

  Bart Kleiman van DOUX: “We hebben het bed met veel zorg samengesteld. Zodat het aan alle wensen van het hotel voldoet èn de gasten een onvergetelijke slaapervaring bezorgt”. Het Mainport Signature Bed bestaat uit vier lagen, elk op maat gemaakt voor het hotel. Het bed is langer en breder dan een regulier hotelbed en de boxspring en het matras zijn gestoffeerd met een eigentijdse meubelstof. De dubbele matrastopper -bestaande uit comfortschuim en het DOUX Featherbed- zorgt voor de juiste ondersteuning van het lichaam.

  Mainport is pas een paar maanden open. Simone van der Veen kan nu al concluderen dat het Mainport Signature Bed een succes is. “Het bed ziet er strak uit en past perfect in het design van Mainport. En zodra je er op gaat liggen ervaar je de luxe en comfort. We krijgen van gasten regelmatig de vraag waar zij het bed kunnen kopen. Dan weet je als hotelier dat je de juiste keuze gemaakt hebt.”

  Over DOUX

  DOUX is dankzij jarenlange ervaring in de hospitality branche, de expert op het gebied van luxueus en comfortabel slapen. DOUX levert alles wat nodig is voor de ultieme slaapervaring. Wij hebben ons gespecialiseerd als leverancier van de featherbed, een zeer comfortabele dekmatras met een natuurlijke vulling van dons en veertjes. In opdracht van hotels ontwikkelt DOUX op maat gemaakte bedconcepten. En onze Hotel@Home service maakt het voor hotelgasten mogelijk dezelfde standaard van luxe en comfort in huis te realiseren.

 • Slapen op een wolk wordt werkelijkheid

  DOUX_hotels_featherbedsDOUX onthult vandaag het geheim van slapen op de hemelse vijfsterrenhotelbedden. Het is het Featherbed dat zorgt voor de ultieme slaapervaring. Maar lekker slapen kan nu ook thuis. Met het DOUX Original Featherbed wordt slapen op een wolk werkelijkheid!

  Featherbeds, sinds jaar en dag veelal gebruikt door gerenommeerde hotels in binnen- en buitenland (o.a. in het Marriott, Ritz Carlton, Hilton, W Hotels, Hyatt en het Sofitel) om gasten extra comfort en een unieke slaapervaring te bieden, zijn nu ook in handbereik voor consumenten. Als eerste in Nederland heeft Doux het Featherbed toegankelijk gemaakt voor thuis. De luxe dekmatras, gevuld met een natuurlijke samenstelling van veertjes en dons maakt slapen op een wolk werkelijkheid.

  Doux staat voor weldadige luxe ‘hotel at home ervaringen’ voor de consument, natuurlijk tegen betaalbare prijzen. Het Featherbed is ieder moment van de dag via de site van www.doux.nl te bestellen. Met plezier biedt Doux consumenten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de proefslaap-periode in exclusieve arrangementen, te vinden op de site. Zo kan men zelf het comfort van het DOUX Original Featherbed ervaren.

  Hemelse hotelbed in eigen slaapkamer

  Eindelijk ontspannen en lekker slapen op een comfortabele laag en genieten van de natuurlijke materialen. Het dons is heerlijk zacht, licht van gewicht en zorgt voor de soepele en het lichaamsvormende karakter van het Featherbed. De veertjes zijn verantwoordelijk voor de veerkracht en het volume. Met het Original Featherbed slaapt de consument op het hemelse hotelbed, maar dan in eigen slaapkamer. Een ongeëvenaard gevoel van luxe.

  Belangrijke voordelen van het Featherbed

  Het Featherbed kent talrijke voordelen:

  • zachte demping van de drukpunten op het lichaam,
  • optimaal lichaamsvormend,
  • een mooie vulling: 30 % dons, 70 % veertjes, 100 % puur natuur en allergievriendelijk,
  • draagt zorg voor duurzame bescherming van het matras,
  • beschikt over een uitstekende temperatuur- en vochtregulering.

  Bovendien kan met behulp van deze dekmatras de middennaad van twee losse matrassen worden weggewerkt (van twee naar één bed). De Featherbeds zijn leverbaar in de gebruikelijke bedmaten en kunnen op maat worden geproduceerd.

  100% Puur-natuur

  Doux combineert de eigenschappen puur-natuur met exclusieve kwaliteit in al haar producten. De wijze waarop de producten tot stand komen speelt hierin een belangrijke rol. Daarom 100% Puur-natuur onderschreven:

  Natuurlijke vulling & Fijnmazig katoen

  Het vulmateriaal voor featherbeds bestaat uit 100% nieuwe dons en veertjes. De dekmatrassen hebben een zeer groot ventilerend vermogen. Het fijnmazig katoen van Doux is als een goede tijk natuurlijk donsdicht. De Doux tijk is afgewerkt met een sterke bies. Net als de vulling biedt ook de tijk een zeer goede ventilatie en vochtregulatie.

  Handgemaakt in Europa

  Alle Doux Featherbeds worden met de hand geproduceerd door deskundige naaisters, hetgeen voor een zeer hoog afwerkingsniveau zorgt. Doux Featherbeds worden geproduceerd in één van de meest moderne fabrieken in Europa. Door de gunstige geografische ligging kunnen dons en de veertjes worden gewassen met vers bronwater uit eigen bron. Het stofvrij maken van dons en veertjes gebeurt op een milieuvriendelijke manier door gebruik te maken van biologisch afbreekbare wasmiddelen en het weren van bleekmiddelen. Moderne wasmachines beperken het watergebruik. Daarnaast zorgt een biologisch multi-stage wassysteem voor schoon afvoerwater.

  Kwaliteitscertificaten

  Ook zijn alle Doux producten met dons en veren vulling Oeko-Tex, Nomite en Europese Norm EN 12934 gecertificeerd. Oeko-Tex standaard 100 staat voor beddengoed dat is getest op stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. Het Nomite label vertelt dat het product geschikt is voor mensen met huisstofmijtallergie. De Europese Norm EN 12934 bepaalt dat vulmateriaal alleen met “klasse 1” mag worden gekwalificeerd als het nieuw en van watervogels afkomstig is.

  Over DOUX luxury & comfort

  De oprichter van DOUX, Bart Kleiman (1979), was eerder bij een internationale hotelinrichter verantwoordelijk voor de ontwikkeling van bedconcepten voor hotels en ketens. Hij weet als geen ander dat het hotel nog zulke mooie faciliteiten kan bieden, maar dat een memorabel verblijf in een hotel vooral bepaald wordt door een goede nachtrust. Kleiman: “Na veelvuldig onderzoek naar de bedconcepten van tophotels is gebleken dat zij zich werkelijk onderscheiden met een Featherbed.” Vanaf dat moment heeft Kleiman met DOUX een missie: het comfort van luxe hotels in huis halen!

  Doux is opgericht in 2006 door hospitality professionals die de kwaliteit en comfort van een luxe hotel in huis willen halen. Doux specialiseert zich in Featherbeds welke onder andere succesvol worden gebruikt in topketens als Marriott, Ritz Carlton, Hilton, Hyatt, W Hotels en Sofitel. Doux staat voor luxe, comfort, 100 % puur natuur en op maat gesneden service. Precies datgene wat de klant ook verwacht tijdens een overnachting in een (inter)nationaal hotel. Doux is actief in Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië en Italië.

 • Vakblad Slapen

  Vakblad_Slapen
 • Featherbeds - Misset Horeca

  Misset-Horeca-Publicatie