Veelgestelde vragen over featherbeds

 

Wat is een dekmatras?

Een dekmatras is een gewatteerde laag dat bovenop een matras ligt. Een dekmatras zoals het Featherbed vormt perfect naar het lichaam en versterkt het comfort van de onderliggende matras. Bovendien beschermt een dekmatras de matras tegen stof, vuil en transpiratie en verhoogt hierdoor de levensduur van het bed. Andere namen voor dekmatrassen zijn: Topdekmatrassen, Oplegmatrassen, Opdekmatrassen, Matrastoppers, Toppers, en Topmatrassen.

 

Wat is het verschil tussen een DOUX Featherbed en andere dekmatrassen?

Er zijn veel soorten dekmatrassen op de markt met verschillende vullingen zoals koudschuim, wol, comfortschuim, latex, traagschuim en paardenhaar. Deze vullingen worden over het algemeen als stug ervaren en voegen qua extra comfort nauwelijks iets toe. Daarentegen vormt het Featherbed met de veerkrachtige vulling van dons en veertjes perfect naar het lichaam en zorgt voor een zachte, voelbare toplaag. Er wordt ook wel gezegd: “het Featherbed voelt alsof je op een wolk ligt”.

 

Ik heb in een hotel op een featherbed geslapen. Is dat van jullie hetzelfde?

Het Comfort Featherbed is vergelijkbaar met hotel Featherbeds en biedt het vertrouwde comfort van een hotelovernachting. Het Original Featherbed is een luxere variant. Vanwege de unieke samenstelling geeft dit model een buitengewoon rijk en zacht gevoel.

 

Wat kan ik doen aan een (te) harde matras?

Het featherbed kan uitstekend worden toegepast als zachte toplaag op een te harde of te stevige matras. Het maakt het bed gegarandeerd comfortabeler en aangenamer.

 

Is het DOUX Featherbed ook geschikt voor mensen met rugklachten?

De zachte, veerkrachtige samenstelling van het DOUX Featherbed zorgt voor een zeer goede ondersteuning aan het lichaam. Alhoewel DOUX het featherbed nooit medisch heeft laten onderzoeken, zijn de reacties positief. Gebruikers geven aan met het featherbed een verlichting te ervaren bij een gevoelige rug.

 

Wat zijn de voornaamste verschillen tussen het Comfort Featherbed en het Original Featherbed?

Zowel het Comfort Featherbed als het Original Featherbed voegen een heerlijk gevoel van zachtheid toe aan de bestaande matras(sen). Het verschil tussen de modellen zit voornamelijk in de samenstelling en het vulgewicht:

  • Het Comfort Featherbed (dikte: 5 cm) is gevuld met 95% veertjes en 5% dons;
  • En het Original Featherbed (dikte: 8 cm) is gevuld met 70% veertjes en 30% dons.

Naast het verschil in vulgewicht zorgt het hogere donspercentage van het Original Featherbed voor meer veerkracht en een zachtere ondersteuning aan het lichaam. Het ondersteunt zelfs de lichtste delen van ons lichaam.

 

Hoe onderhoud je een featherbed?

  • Lucht uw DOUX Featherbed dagelijks
  • Schud uw DOUX Featherbed regelmatig even op
  • Keer en draai uw DOUX Featherbeds wekelijks om

Gebruik een (katoenen) molton en hoeslaken van hoogwaardige kwaliteit.

 

Hoe maak je een bed met featherbed op?

Het Featherbed en de matras kan als één geheel worden opgemaakt met een Moltonhoeslaken en Hoeslaken. Het is ook mogelijk het Featherbed los op te maken met een Toppermolton en Topperhoeslaken.

 

Ik heb het ’s nacht altijd koud/altijd warm. Helpt een featherbed?

Zowel voor de koude als warme slapers biedt het featherbed een uitkomst. De vulling van veertjes en dons passen zich goed aan de temperatuur van het bed. Het featherbed biedt behaaglijke warmte tijdens de koude nachten en een zeer goede ventilatie tijdens de warme nachten.

 

Is een DOUX Featherbed geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie?

DOUX Featherbeds zijn NOMITE gecertificeerd. Het NOMITE-keurmerk geeft aan dat het product geschikt is voor mensen met een huisstofmijtallergie. Met veren en dons gevulde producten beschikken namelijk over voor de mens gunstige klimatologische eigenschappen. En voor de van vochtigheid afhankelijke mijt is deze leefomgeving juist zeer ongunstig. Lees meer over de antiallergische eigenschappen van onze producten.

 

Ons bed heeft een afwijkende maat. Kan ik een featherbed kopen?

Staat het bed niet tussen de beschikbare afmetingen? Geen probleem, we kunnen elke maat en vorm produceren. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld ook DOUX te gebruiken als matras of dekmatras op de boot, sloep, caravan, camper en zelfs in de tent. Lees meer over onze maatwerk producten.

 

Wat is de levertijd?

De meest populaire afmetingen van de featherbeds zijn altijd voorradig en worden binnen 5 werkdagen afgeleverd. Speciale of afwijkende maten worden op bestelling geproduceerd en worden binnen 4 weken op afspraak geleverd.