100% Puur-natuur

puur natuur

Dons & Veren

DOUX combineert de eigenschappen puur-natuur met exclusieve kwaliteit in al haar producten. Voor de vulling van de Featherbeds is bij DOUX gekozen voor de kleinste veertjes en dons van de eend.

Ons dons is heerlijk zacht, licht van gewicht, aangenaam warm en heeft een driedimensionale vorm die zorgen voor de soepele en lichaamsvormende karakter van onze Featherbeds. De kleine veertjes zorgen voor het volume en de veerkracht van het Featherbed. Ze zijn allergievriendelijk en hebben een zeer groot ventilerend vermogen.

Fijnmazig Katoen

Een goede tijk moet natuurlijk donsdicht zijn. De DOUX tijk is geweven uit zeer fijnmazig katoen en is afgewerkt met een sterke bies. Net als de vulling biedt ook de tijk een zeer goede ventilatie en vochtregulatie.

Geproduceerd in Europa

DOUX Featherbeds worden geproduceerd in één van de meest moderne fabrieken van Europa. Door de gunstige geografische ligging kunnen dons en de veertjes worden gewassen met vers bronwater uit eigen bron. Een biologisch multi-stage wassysteem zorgt voor schoon afvoerwater.

Handgemaakt

Het vulmateriaal wordt vakkundig gemengd tot de juiste mix. Alle DOUX Featherbeds worden met de hand geproduceerd door deskundige naaisters hetgeen voor een zeer hoog afwerkingsniveau zorgt

Kwaliteitscertificaten

Alle DOUX producten met dons en veren vulling zijn Oeko-Tex, Nomite en Europese Norm EN 12934 gecertificeerd.

Lees hier meer...

DOUX MVOMAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

DOUX hecht grote waarde aan de wijze waarop haar producten tot stand komen: Dit betreft niet alleen het welzijn van de betrokkenen maar zeker ook de diervriendelijke wijze waarop ons dons en veertjes worden verkregen (geen levende pluk).